Koreni uspeha

Rešenja za budućnost zasnovana na iskustvu iz prošlosti

Preduzeće RUDNAP osnovano je davne 1945. godine u Beogradu. Kompanija se uglavnom bavila nabavkom i prodajom za potrebe opremanja rudarskih i termo-energetskih postrojenja, brodogradilišta i poljoprivrednih kapaciteta. RUDNAP je bio prvo uvozno-izvozno preduzeće u staroj Jugoslaviji, sa razgranatom mrežom poslovnih aktivnosti u preko 80 zemalja, na pet kontinenata.

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka, tadašnje "Rudarsko nabavno preduzeće" (RUDNAP) imalo je dominantnu ulogu u razvoju rudarsko-energetskog sektora u tadašnjoj SFRJ, a uspeh današnje kompanije RUDNAP Group vuče korene iz tradicije starog Rudnapa.

Želeći da svojim partnerima ponudi objedinjenu uslugu na jednom mestu i poštujući princip sveobuhvatnosti u poslovanju, RUDNAP Group je od privatizacije 2003. pripojio veći broj kompanija u oblasti energetike, uključujući Rudnap Group Minel Kotlogradnju, koja proizvodi kotlove i termoenergetsku opremu, Geoinženjering, kompaniju sa dugogodišnjim iskustvom u inženjeringu i konsaltingu u oblasti geodezije i prostornog planiranja, i Energosoft, koji pravi obračunski softver za elektrodistribucije i ovlašćeni je partner sa licencom za implementaciju poslovno-informacionih rešenja kompanije SAP.